Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zaterdag 6 juli 2013

Kipsate

Ingrediënten voor 4 personen

500 gr mooie kipfilets
2 el wokolie of zonnebloemolie
2 knoflookteenjtes fijngeperst
2 sjalotjes heel fijn gehakt
2 el ketjap manis
1 ½ el vers geperste citroensap
1 tl zeezout
1 tl gemberpoeder
1 tl komijn
½ tl cayennepeper
2 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
(voor nog meer pit voeg dan nog een beetje sambal toe)

Hulpmiddelen

Schaal, satéprikkers, folie, grillpan of barbecue

Voorbereiding

Kipfilet even laten voormarineren en satéprikkers laten wellen in water

Bereidingswijze

Was en snij de kipfilet in blokjes van 2x2 CM. Pers de citroen, pers de knoflookteentjes en snipper de sjalotjes heel fijn. Doe dit in een schaal, doe de olie, de ketjap en de kruiden er bij. Goed door elkaar mengen en de blokjes kipfilet toevoegen. Nogmaals goed door elkaar mengen. Plastic afdekfolie erover en een half uurtje tot een uurtje wegzetten in de koelkast.
Satéprikkers wellen in water en na de marineertijd de blokjes aan de stokjes rijgen. Grillpan (of barbecue) heet laten worden, stokjes er in/op en af en toe draaien en met de rest van de marinade insmeren.
Lekker mooi bruin laten roosteren aan alle kanten en smullen maar !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten