Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 28 september 2014

Lasagne met Pompoen en appel


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de flespompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, laat de schil zitten. Snijd de pompoen in parten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olie en het zeezout erover en rooster ca. 35 min. in de oven.
  2. Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Zet ondertussen de oven op 180 °C. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes. Hak de amandelen grof. Doe de pompoenparten in de keukenmachine, voeg de kaneel en crème fraîche toe en maal tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schenk 50 ml water in de ovenschaal. Rasp de kaas. Bedek de ovenschaal achtereenvolgens met 3 lasagnebladen, ⅓ van de pompoenpuree, ⅓ van de appel, ⅓ van de amandelen en ⅓ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten