Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 28 september 2014

Gebakken chocolademousse

100 gram pure chocolade fijngehakt
100 gram gezouten boter
2 eieren gesplitst
100 gram suiker
poedersuiker of cacaopoeder om te bestuiven
4 kleine ovenvaste schaaltjes potjes of glaasjes


Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de chocolade en boter in een pan, maar laat het mengsel niet heet worden. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en dik. Klop de eiwitten in een andere kom stijf met een snufje zout. Roer het chocolademengsel door de eidooiers tot het goed vermengd is. Schep de eiwitten er rustig door. Giet de mousse in de schaaltjes en bak in circa 20 minuten gaar in de oven. De chocolademousse mag binnenin nog iets zacht zijn en kan een beetje inzakken. Bestuif met poedersuiker of cacao en serveer lauwwarm. Lekker met wat lobbige slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten