- 200 gram bloem
- 75 gram suiker
- 1 eidooier
- 100 gram ijskoude boter, in kleine blokjes
- 1 eetlepel melk
- voor de fudge:
- 300 gram pure chocolade fijngehakt
- 200 milliliter gecondenseerde melk blik
- 30 gram boter
- 100 gram pecannoten
- 8 lage taartvormpjes van 10cm ingevet
- bakpapier
- blindbakvulling
Voorbereiden:
Meng de bloem met de suiker en een snufje zout en kneed de boter snel met de vingertoppen erdoorheen. Kneed met de eidooier en melk erdoor tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast rusten. Verwarm de chocolade met de gecondenseerde melk, boter en een snufje zout. Roer glad en laat al roerend een beetje afkoelen. Houd 24 pecannoten apart. Hak de rest van de noten grof en roer door de fudge.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek er 8 cirkels uit en bekleed de taartvormpjes ermee. Snijd de opstaande randen netjes bij en prik gaatjes in de bodem. Leg er bakpapier en de blindbakvulling in en bak de taartbodems in circa 10 minuten gaar. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en laat afkoelen. Vul de taartbodems met de fudge en duw er 3 pecannoten in. Laat nog circa 1 uur opstijven in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten