Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 28 september 2014

Mokkacake met peer en pecannoten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepel oploskoffie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 rijpe peren
  • 50 gram pecannoten








Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de boter smelten. Klop met een mixer de suiker, oploskoffie en vanillesuiker erdoor tot een romige massa. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg geleidelijk het bakmeel toe en klop nog een paar minuten door tot een romig en glad beslag. Vet een bakvorm in en bestuif met een beetje bloem. Giet het beslag in de vorm. Snijd de peren door en verwijder het klokhuis. Steek de halve peren rechtop in het beslag. Bestrooi met de pecannoten en bak de cake circa 50 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 140°C en bak de cake nog circa 20 minuten verder (als een satéprikker droog uit de cake komt, is de cake gaar).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten