- 300 gram boter op kamertemperatuur
- 300 gram basterdsuiker
- 300 gram bloem
- 17 gram bakpoeder
- 3 citroenen
- 5 eieren
- 125 gram zure room
- Extra boter/bloem om in te vetten
- 1 ei
- 1 citroen
- 50 gram suiker
- 20 gram boter
- Extra citroenrasp
- Nog meer citroensap
- Poedersuiker (150 gram)
- Eetbare rozenblaadjes, eiwitten, water, poedersuiker, fijne kristalsuiker
Bereidingswijze
- Boter, basterdsuiker, rasp van de citroenen, zout bij elkaar doen en door elkaar mengen.
- De voorgeklutste eieren langzaam aan het mengsel toevoegen, zodat het niet schift.
- Zure room en het sap van één citroen bij elkaar in een bakje doen.
- Botersuikermengsel om en om mengen met room/citroen mengsel en gezeefde bloem/bakpoeder.
- Dit alles in een beboterde, bebloemde tulbandvorm, in een voorverwarmde oven op 150 graden, 40-45 minuten bakken.
- Lemoncurd maken door sap citroen+rasp+boter+suiker au bain-marie op te lossen, daar een ei door kloppen, au bain-marie verder verwarmen tot het dik wordt. Dit met een injectienaald in de gebakken cake spuiten.
- Citroenglazuur maken door citroensap te mengen met poedersuiker, cake afwerken.
- Rozenblaadjes bestrijken met eiwitten losgeklopt met water.
- In laten drogen en bestrooien met suiker.
- Versier de cake met de besuikerde rozenblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten