Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 28 september 2014

Citroen cake


  • 300 gram boter op kamertemperatuur 
  • 300 gram basterdsuiker
  • 300 gram bloem
  • 17 gram bakpoeder
  • 3 citroenen
  • 5 eieren
  • 125 gram zure room
  • Extra boter/bloem om in te vetten
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 50 gram suiker
  • 20 gram boter
  • Extra citroenrasp
  • Nog meer citroensap
  • Poedersuiker (150 gram)
  • Eetbare rozenblaadjes, eiwitten, water, poedersuiker, fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

  • Boter, basterdsuiker, rasp van de citroenen, zout bij elkaar doen en door elkaar mengen.
  • De voorgeklutste eieren langzaam aan het mengsel toevoegen, zodat het niet schift.
  • Zure room en het sap van één citroen bij elkaar in een bakje doen.
  • Botersuikermengsel om en om mengen met room/citroen mengsel en gezeefde bloem/bakpoeder.
  • Dit alles in een beboterde, bebloemde tulbandvorm, in een voorverwarmde oven op 150 graden, 40-45 minuten bakken.  
  • Lemoncurd maken door sap citroen+rasp+boter+suiker au bain-marie op te lossen, daar een ei door kloppen, au bain-marie verder verwarmen tot het dik wordt. Dit met een injectienaald in de gebakken cake spuiten.
  • Citroenglazuur maken door citroensap te mengen met poedersuiker, cake afwerken.
  • Rozenblaadjes bestrijken met eiwitten losgeklopt met water.
  • In laten drogen en bestrooien met suiker.
  • Versier de cake met de besuikerde rozenblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten