- 125 gram boter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 2 theelepel kaneelpoeder
- 2 eieren
- 150 milliliter zure room
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepel bloem
- 3 eetlepel bruine basterdzuiker
- 3 eetlepel gehakte pecannoten
- 1 theelepel koek- of speculaaskruiden
- 2 appels geschild in dunne plakjes of blokjes
- 2 eetlepel honing
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter, suiker en kaneelpoeder met de mixer romig. Mix de eieren er één voor één door. Spatel de zure room en het bakmeel erdoor en schep het beslag in de vorm. Meng voor de vulling de bloem, basterdsuiker, pecannoten en koekkruiden door elkaar. Schud om met de appels en verdeel deze vulling over het beslag in de vorm. Bak de taart 50-60 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het beslag gaar is. Besprenkel de taart met honing en serveer warm of koud.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten