Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 28 september 2014

Ovenschotel van knolselderij, hazelnoten en geitenkaas

  • 500 gram geschilde knolselderij
  • 2 grote rode appels in parten
  • sap van 0,5 citroen
  • 2 eetlepel boter
  • 2 grote uien in halve ringen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 200 milliliter slagroom
  • 40 gram hazelnoten grof gehakt

Voorbereiden:
Snijd de knolselderij eerst in stukken en dan in dunne plakjes. Snijd de appelparten in plakken. Leg de selderij- en appelplakken in water met citroensap. Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin de uienringen met de kurkuma op middelhoge stand circa 5 minuten.

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal met de rest van de boter en verdeel hierin de plakken knolselderij, appel en gebakken uien in laagjes. Bestrooi elk laagje met wat zout en versgemalen peper. Eindig met een laagje verkruimelde geitenkaas. Klop de eieren los met zout, versgemalen peper, de honing en room. Verdeel dit over de selderijschotel. Bestrooi met de hazelnoten. Bak de schotel in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten