1 pak
mix voor de appeltaart
200 gram
boter
1 ei
1 snufje
kaneelpoeder
500 gram
appels geschild en in dunne schijfjes
100 gram
gedroogde cranberry\'s
1
eetlepel poedersuiker
1
eetlepel custardsuiker
bloem om
te besutiven
ei om te
bestrijken
springvorm
van 24 cm
Bereid het appeltaartdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, ei en een flinke snuf kaneel. Laat het deeg afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast. Meng ondertussen de appel, cranberry's, eventueel cognac, citroenrasp en -sap, suiker en custardpoeder. Bestuif de springvorm met wat bloem.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de vorm met 3/4 van het deeg en snijd de randen 1 centimeter onder de rand af. Schep het appelmengsel in de vorm. Rol van het overgebleven deeg een extra rand, en druk deze rondom vast. Bestrijk het deeg met ei en bak de taart in 45-50 minuten laag in de oven gaar. Laat afkoelen en snijd in punten.
Tips:
Vervang cranberry's door rozijnen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten