Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 28 september 2014

Appeltaart met cranberry’s

1 pak mix voor de appeltaart
200 gram boter
1 ei
1 snufje kaneelpoeder
500 gram appels geschild en in dunne schijfjes
100 gram gedroogde cranberry\'s
1 eetlepel poedersuiker
1 eetlepel custardsuiker
bloem om te besutiven
ei om te bestrijken
springvorm van 24 cm

voorbereiden:
Bereid het appeltaartdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, ei en een flinke snuf kaneel. Laat het deeg afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast. Meng ondertussen de appel, cranberry's, eventueel cognac, citroenrasp en -sap, suiker en custardpoeder. Bestuif de springvorm met wat bloem.

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de vorm met 3/4 van het deeg en snijd de randen 1 centimeter onder de rand af. Schep het appelmengsel in de vorm. Rol van het overgebleven deeg een extra rand, en druk deze rondom vast. Bestrijk het deeg met ei en bak de taart in 45-50 minuten laag in de oven gaar. Laat afkoelen en snijd in punten.

Tips:

Vervang cranberry's door rozijnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten