Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 9 november 2014

Paddenstoelen lasagne



Ingrediënten
50 g boter
50 g bloem
500 ml melk
1 tl gemalen nootmuskaat
250 g kastanjechampignons
400 g paddestoelenmelange (schaal à 200 g)
4 el olijfolie
1 teen knoflook
2 el gedroogde dragon
1 kleine bloemkool
200 g gorgonzola 48+
250 g verse lasagnebladen (pak)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur gaar worden, tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en breng de bechamelsaus op smaak met peper, eventueel zout en de nootmuskaat.
Halveer ondertussen de kastanjechampignons en de grote paddenstoelen uit de melange. Schep alle paddenstoelen om met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de paddenstoelen in 3 delen steeds 2 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Snijd de knoflook fijn en doe het bij de dragon. Snijd de bloemkool fijn en de gorgonzola in stukjes. Meng de dragon en knoflook met de paddenstoelen.

Vet de ovenschaal in en bedek de bodem van de ovenschaal met wat bechamelsaus. Bedek achtereenvolgens met lasagnebladen, ½ van de bloemkool, ⅓ van de paddenstoelen, ⅓ van de bechamelsaus en ⅓ van de gorgonzola. Maak zo nog 2 lagen. Schep de rest van de bechamelsaus op de lasagne. Verdeel de rest van de paddenstoelen en gorgonzola erover. Zet de lasagne in het midden van de oven en bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten