Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

woensdag 18 juli 2012

Chocolade biertaart


ngrediënten

Cake

  • 100 g hazelnoten
  • 100 g geschaafde amandelen
  • 1 vanillestokje
  • 250 g boter
  • 250 ml stoutbier
  • 200 g suiker
  • 280 g bloem
  • 80 g cacaopoeder
  • 2.5 tl bakpoeder
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 140 ml karnemelk
  • 2 eieren

Roomkaascrème

  • 180 g boter
  • 180 g poedersuiker
  • 180 g roomkaas op kamertemperatuur

Garnering

  • 200 g witte chocolade
  • 2 el cacaopoeder

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • taartpan van 24 cm doorsnede
  • cellofaanfolie
  • bakpapier
  • cacaopoeder om te bestuiven

Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rooster de hazelnoten en amandelen in de oven. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Smelt de boter en schenk het bier erbij. Haal de pan van het vuur en roer het vanillemerg en de suiker erdoor. Meng in een kom, met een garde, de bloem, cacaopoeder en bakpoeder. Hak de noten fijn en meng ze met een snufje zout door het bloemmengsel. Roer het bier, de karnemelk en de eieren erdoor. Vet de bakvorm in en leg een vel bakpapier op de bodem. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake in circa 60 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en haal uit de vorm.

Roomkaascrème
Klop de boter met de poedersuiker luchtig en meng de roomkaas erdoor. Bestrijk de boven- en zijkant van de cake met de roomkaascrème. Bestuif de bovenkant van de taart met cacaopoeder.

Garnering
Smelt de chocolade au bain-marie tot 40 ºC en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bestuif het cellofaan met cacaopoeder en strijk de getableerde chocolade eroverheen. Laat de chocolade uitharden op een koele plek. Breek de chocolade in stukken en garneer de zijkant van de taart ermee.
vegetarisch: 
Ja

24kitchen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten