Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

woensdag 18 juli 2012

Gezonde kapsalon

Ingrediƫnten

Gezonde Kaspsalon

  • 800 g grote vastkokende aardappelen
  • 400 g kalkoenfilet
  • 2 el shoarmakruiden
  • 175 g geraspte belegen kaas
  • 1 rode ui
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 trostomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode paper

Knoflooksaus

  • 2 el halvanaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 0.5 bosje bieslook

Extra nodig:

  • bakpapier



Aardappels
  • Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in dunne frietjes. Kook de aardappels in circa 5 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom droog. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven tot ze goudbruin zijn.
Kalkoenfilet
  • Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Meng in een kom de kalkoenfilet met de shoarmakruiden en voeg een scheutje olie toe.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kalkoenreepjes in circa 6 minuten, op hoog vuur, goudbruin en gaar.
Groente
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in reepjes.
  • Snijd de peper fijn.
Kapsalon maken
  • Leg in de ovenschaal een laag frietjes, groente, kalkoen en kaas.
  • Bak de kapsalon in de oven in circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is.

Knoflooksaus
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, halvanaise en de bieslook.
  • Halveer een citroen. Breng de saus op smaak met het sap van de citroen, zout en peper.
Kapsalon afmaken
  • Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  • Verdeel de kapsalon over de borden, verdeel de sla over de kapsalon, bestrooi met de peper en schenk de saus eroverheen.
Tip:
Shoarmakruiden maken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten