Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 16 september 2012

Champignons uit de oven

Champignons uit de oven

Champignons uit de oven
BronAllerhande 9 2012
KeukenFrans
Typevegetarischkoken met wijnthuiskoks
Kooktechniekoven
BevatEnergie 440 kcal- Eiwit 9 g- Vet 29 g- Koolhydraten 29 g (per eenpersoonsportie)
Beoordeel dit recept!1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren(14 stemmen) 

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 schaaltjes kastanjechampignons (a 250 g), schoongeveegd
  • 100 ml witte wijn
  • 1 bakje kruidenboter (100 g)
  • 1/2 bakje platte peterselie (a 20 g), alleen de blaadjes
  • 1 meergranenstokbrood

Materialen

  • 4 ovenschaaltjes (Ø 12 cm)
  1. Bereiden

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de witte wijn erbij en bak nog 3 min. op hoog vuur. 2. Haal de pan van het vuur en doe de champignons in de ovenschaaltjes. Verdeelde kruidenboter in vlokjes erover en bak ca. 15 min. in de oven. 3. Bestrooi de champignons met de peterselie en serveer met het stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten