Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 16 september 2012

Bramen-kersen crumble

Bramen-kersencrumble

Bramen-kersencrumble
BronAllerhande 9 2012
KeukenWereldkeuken
Typegebakoverig,kinderrecepten,Engelsthuiskoks
Kooktechniekoven
BevatEnergie 640 kcal- Eiwit 6 g- Vet 36 g- Koolhydraten 71 g (per eenpersoonsportie)
Beoordeel dit recept!1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren(16 stemmen) 

Ingrediënten

  • 1 doosje bramen (250 g, diepvries), ontdooid
  • 1 doosje kersen (250 g, diepvries), ontdooid
  • 60 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g koude boter, in blokjes
  • 100 g rietsuiker
  • 50 g walnoten (bakje 110 g), gehakt
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)

Materialen

  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm, ingevet
  1. Bereiden

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bramen, kersen en basterdsuiker voorzichtig en schep in de ingevette ovenschaal. 2. Doe het bakmeel en de boter in een kom en kneed met koele handen tot het deeg kruimelig is. Meng de rietsuiker en walnoten erdoor en verdeel het mengsel gelijkmatig over het fruitmengsel. 3. Zet de schaal in de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met de crème fraîche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten