Bramen-kersencrumble
- nagerecht
- bereiden 10 min, wachten 30 min
- 4 personen
Bron | Allerhande 9 2012 |
---|---|
Keuken | Wereldkeuken |
Type | gebak, overig,kinderrecepten,Engels, thuiskoks |
Kooktechniek | oven |
Bevat | Energie 640 kcal- Eiwit 6 g- Vet 36 g- Koolhydraten 71 g (per eenpersoonsportie) |
Ingrediënten
- 1 doosje bramen (250 g, diepvries), ontdooid
- 1 doosje kersen (250 g, diepvries), ontdooid
- 60 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 75 g koude boter, in blokjes
- 100 g rietsuiker
- 50 g walnoten (bakje 110 g), gehakt
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Materialen
- ovenschaal ca. 20 x 20 cm, ingevet
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bramen, kersen en basterdsuiker voorzichtig en schep in de ingevette ovenschaal. 2. Doe het bakmeel en de boter in een kom en kneed met koele handen tot het deeg kruimelig is. Meng de rietsuiker en walnoten erdoor en verdeel het mengsel gelijkmatig over het fruitmengsel. 3. Zet de schaal in de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met de crème fraîche.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten