Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 16 september 2012

Salade warme geitenkaas

Salade warme geitenkaas

Salade warme geitenkaas
BronAllerhande 9 2012
KeukenFrans
Typesaladesvlees,kinderrecepten
Kooktechniekoven
BevatEnergie 560 kcal- Eiwit 20 g- Vet 33 g- Koolhydraten 43 g (per eenpersoonsportie)
Beoordeel dit recept!1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren(11 stemmen) 

Ingrediënten

  • 1 duopak spekreepjes (200 g)
  • 1 zak haricots verts (150 g)
  • 1 ambachtelijk meergranen stokbrood (afbakbrood)
  • 1 geitenkaas (tendre buche, 150 g)
  • 4 el honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 2 zakken rucolaslamelange (a 75 g)
  1. Bereiden

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het spek uit in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. 2. Snijd 16 plakjes uit het stokbrood. Snijd de geitenkaas in 16 plakjes en beleg het stokbrood ermee. Besprenkel met 3 el honing en bak ze op het rooster in de oven 10 min. 3. Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn, mosterd, 1 el honing, peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden, leg de haricots verts en de spekjes erop. Besprenkel met de dressing en leg op elk bord 4 geitenkaascroutons. Serveer met de rest van het stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten