Salade warme geitenkaas
- bijgerecht
- bereiden 10 min
- 4 personen
Bron | Allerhande 9 2012 |
---|---|
Keuken | Frans |
Type | salades, vlees,kinderrecepten |
Kooktechniek | oven |
Bevat | Energie 560 kcal- Eiwit 20 g- Vet 33 g- Koolhydraten 43 g (per eenpersoonsportie) |
Ingrediënten
- 1 duopak spekreepjes (200 g)
- 1 zak haricots verts (150 g)
- 1 ambachtelijk meergranen stokbrood (afbakbrood)
- 1 geitenkaas (tendre buche, 150 g)
- 4 el honing
- 4 el olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- 2 tl Dijon mosterd
- 2 zakken rucolaslamelange (a 75 g)
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het spek uit in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. 2. Snijd 16 plakjes uit het stokbrood. Snijd de geitenkaas in 16 plakjes en beleg het stokbrood ermee. Besprenkel met 3 el honing en bak ze op het rooster in de oven 10 min. 3. Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn, mosterd, 1 el honing, peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden, leg de haricots verts en de spekjes erop. Besprenkel met de dressing en leg op elk bord 4 geitenkaascroutons. Serveer met de rest van het stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten