Cidersaus met appeltjes
- bijgerecht
- bereiden 20 min
- 4 personen
Bron | Allerhande 9 2012 |
---|---|
Keuken | Wereldkeuken |
Type | sauzen/dressings,vegetarisch, koken met wijn, Engels |
Kooktechniek | bakken |
Bevat | Energie 110 kcal- Eiwit 0 g- Vet 6 g- Koolhydraten 11 g (per eenpersoonsportie) |
Ingrediënten
- 1 stevige appel (bijv. Jazz)
- 30 g boter
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 flesje cider (230 ml)
- 1 mespunt nootmuskaat
Bereiden
1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelstukjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de suiker en zout toe en bak nog 3-4 min. tot de suiker goudbruin is (gekaramelliseerd). 2. Blus af met de cider en laat de saus 7 min. inkoken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Lekker met gebakken varkensfiletlapjes en puree.
Tip
U kunt deze saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.
Liever alcoholvrij? Vervang de cider door dezelfde hoeveelheid appelsap.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten