Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 16 september 2012

Cidersaus met appeltjes

Cidersaus met appeltjes

Cidersaus met appeltjes
BronAllerhande 9 2012
KeukenWereldkeuken
Typesauzen/dressings,vegetarischkoken met wijnEngels
Kooktechniekbakken
BevatEnergie 110 kcal- Eiwit 0 g- Vet 6 g- Koolhydraten 11 g (per eenpersoonsportie)
Beoordeel dit recept!1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren(3 stemmen) 

Ingrediënten

  • 1 stevige appel (bijv. Jazz)
  • 30 g boter
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 flesje cider (230 ml)
  • 1 mespunt nootmuskaat
  1. Bereiden

    1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelstukjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de suiker en zout toe en bak nog 3-4 min. tot de suiker goudbruin is (gekaramelliseerd). 2. Blus af met de cider en laat de saus 7 min. inkoken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Lekker met gebakken varkens­filetlapjes en puree.

Tip

U kunt deze saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.
Liever alcoholvrij? Vervang de cider door dezelfde hoeveelheid appelsap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten