Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zaterdag 25 mei 2013

Appelkwarktaart

  • inclusief baktijd.
    Voorbereiden:
    Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de appels en snijd ze in smalle partjes. Besprenkel ze met de helft van het citroensap. Roer of mix de boter en de suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één door. Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker. Spatel het cakemeel er luchtig door. Vet de bakvorm licht in.
    Bereiden:
    Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad. Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de geschaafde amandelen erover. Meng suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel. Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
    Tips:
    In plaats van cakemeel is zelfrijzend bakmeel ook geschikt.
    Variatie:
    Vervang de appels eens door handperen.

    500 g zachtzure appels
    3 eetl. citroensap
    100 g boter (Melkan)
    150 g suiker
    3 eieren
    250 g kwark (Melkan)
    150 g cakemeel
    boter om in te vetten
    50 g geschaafde amandelen
    2 eetl. suiker
    1 theel. kaneelpoeder
    springvorm ø 24 cm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten