Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zaterdag 25 mei 2013

Grootmoeders krentenbrood

INGREDIËNTEN
500 g zelfrijzend bakmeel 
150 g rozijnen (evt. geweekt) 
50 g gedroogde abrikozen, fijngesneden 
50 g gedroogde vijgen, fijngesneden 
200 g suiker 
1 ei 
400 ml melk (lauwwarm) 

MATERIALEN
cakevorm inhoud ca. 1 1/2 liter

BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om. Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel. Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat. Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar. Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is. Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.

NABEREIDEN
Het krentenbrood is net een gebakje met boter erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten