Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zaterdag 25 mei 2013

Kruidkoek

BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 175 °C. Mix de boter met 200 gram suiker tot een luchtige massa, klop er daarna een voor een de eieren door. Roer er 100 ml crème fraîche en het bakmeel doorheen. Verdeel het beslag in 2 porties, schep elke portie in een taartvorm en bak beide helften van de taart in 35-40 min. gaar. Laat de taart in de vormen afkoelen.
Klop 200 ml crème fraîche met de poedersuiker glad. Roer de walnoten erdoor en smeer het mengsel uit over een (afgekoelde) taarthelft. Leg de andere taarthelft erbovenop.
Doe 50 gram suiker, de cacao en de bloem in een pannetje, roer de melk erdoor en breng het geheel aan de kook. Schenk dit mengsel over de taart en smeer het gelijkmatig uit.

INGREDIËNTEN
250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd 
250 g donkerbruine basterdsuiker 
1 theelepel gemalen kaneel 
1 theelepel gemalen kruidnagel 
1 theelepel nootmuskaat, gemalen 
225 ml melk 
100 g gedroogde abrikozen, in stukjes 
1 zakje ongezouten pistachenoten, gepeld (bakafdeling, 55 g) 
1 zakje amandelschaafsel (bakafdeling, 45 g) 

MATERIALEN
tulbandvorm of cakeblik  1 1/2 liter
BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, de kaneel, de kruidnagel en de nootmuskaat en roer er de melk door tot een cakebeslag. Schep er daarna de abrikoos en de pistachenoten door.
Bestrooi de ingevette bakvorm met amandelschaafsel en schep het beslag erin. Bak de kruidkoek 45 minuten in het midden van de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten