Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zaterdag 25 mei 2013

Riblappen met paddenstoelen en rode port

Verwarm de olie in een grote stoofpan en bak de blokjes riblap rondom aan. Schep het vlees uit de pan en bak in het overgebleven bakvet de spekblokjes en ui in circa 4 minuten lichtbruin. Voeg de bloem toe en roer goed door. Giet de wijn en de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat een paar minuten doorkoken zodat de alcohol kan verdampen. Leg het vlees terug in de saus met de tijm en laurier en laat het met deksel op de pan op lage stand in circa 2,5 uur helemaal gaarstoven. Neem de stukken vlees uit de saus en zeef de saus. Voeg de paddenstoelen toe en kook de saus verder in tot de helft. Breng op smaak met zout en peper en bind eventueel met wat klontjes koude boter. Leg het vlees weer terug in de saus en warm nog even door.

3 eetl. olijfolie
750 g riblappen, in blokken
100 g gerookte spekblokjes
2 grote uien, grof gesnipperd
2 eetl. bloem1 fles rode port (of rode wijn)
200 ml runderbouillon
2 takjes tijm
1 laurierblad
250 g kastanjechampignons, schoongeveegd
zout en versgemalen peper
25 g koude boter, in blokjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten