Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zaterdag 25 mei 2013

Annushka

INGREDIËNTEN
200 g boter 
250 g suiker 
4 eieren 
2 x 150 ml crème fraîche 
350 g zelfrijzend bakmeel 
200 g poedersuiker (bus 250 g) 
2 x 125 g walnoten, in stukjes 
2 el cacaopoeder 
1 el bloem 
3 el melk 

MATERIALEN
2 springvormen (Ø 26 cm), met bakpapier bekleed

BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 175 °C. Mix de boter met 200 gram suiker tot een luchtige massa, klop er daarna een voor een de eieren door. Roer er 100 ml crème fraîche en het bakmeel doorheen. Verdeel het beslag in 2 porties, schep elke portie in een taartvorm en bak beide helften van de taart in 35-40 min. gaar. Laat de taart in de vormen afkoelen.
Klop 200 ml crème fraîche met de poedersuiker glad. Roer de walnoten erdoor en smeer het mengsel uit over een (afgekoelde) taarthelft. Leg de andere taarthelft erbovenop.
Doe 50 gram suiker, de cacao en de bloem in een pannetje, roer de melk erdoor en breng het geheel aan de kook. Schenk dit mengsel over de taart en smeer het gelijkmatig uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten