- Bereidingstijd:
- 20-30 minuten
- Gang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Franse keuken
- Smaak:
- Zacht en romig
- Techniek:
- Bakken in oven
- Gelegenheid:
- familiediner
- Uit eigen keuken:
- Nee (i)
Ingrediƫnten voor 4 personen
2 eetlepels olie,
4 kippenfilets a 150 gram,
zout, (versgemalen) peper,
1 camembert (125 gram),
wat stroop naar smaak (kan vervangen worden door honing),
1 (rode) ui,
3 a 4 takjes vers tijm
Hulpmiddelen
Koekenpan, ovenschotel
Voorbereiding
Snijd de camembert in dikke plakken
Pel en snij de ui in dunne ringen
Was en haal de blaadjes van de tijmtakjes.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200? C (hetelucht 180?)
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de kippenfilets in ca. 7 minuten aan beide kanten bruin. Bestrooi ze met zout en peper en leg de kippenfilets naast elkaar in een ovenschotel. Giet wat stroop (honing) over de filets en leg op iedere filets 2 plakken camembert.
Laat de filets midden in de oven in ca. 10 minuten verder gaar worden.
(pas op dat de camembert niet uitloopt, zijn de filets aan de dikke kant, doe de camembert er de laatste 5 minuten bij))
Serveertips
Haal de filets uit oven en leg de uienringen erover en bestrooi ze met de verse tijm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten