Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zaterdag 25 mei 2013

Gevulde speculaastaart

225 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
75 gram bruine basterdsuiker
3 eetlepel speculaaskruiden
1 snufje zout
150 gram boter in blokjes
1 scheut melk (Melkan)
10 gram boter
50 gram blanke amandelen
300 gram amandelspijs
1 scheut slagroom
1 eetlepel citroensap

Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in een kom.

Bereiden:

Verwarm voor het bakken de oven voor op 160ºC. Snijd alles met twee messen door elkaar en kneed er vervolgens een samenhangend deeg van. Voeg als het deeg wat droog is een scheutje melk toe. Verdeel het deeg in twee ballen van gelijke grootte. Wikkel beide ballen in huishoudfolie en laat ze een nacht in de koelkast op smaak komen. 
Maak de ingrediënten voor de vulling door elkaar. Vet de binnenkant en bodem van een springvorm in met circa 10 gram boter. Rol één bal deeg uit tot een ronde lap die royaal in de vorm past. Bedek bodem en zijkanten met het deeg en verdeel de vulling erop. Rol de tweede bal uit tot een ronde lap en leg die op de vulling. Garneer met amandelen. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Bak de gevulde speculaas circa 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten