Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zaterdag 25 mei 2013

Empana met gehakt

Doe de bloem in een kom en wrijf er de boterstukjesdoor tot het mengsel op fijnbroodkruim lijkt. Voeg de eidooier en hetwater toe en kneed tot een stevig deeg.Verdeel het deeg in 2 stukken. Zet deze afgedektapart. Verhit voor de vulling de olieen fruit hierin de sjalotjes. Voeg het gehakttoe en bak het rul. Schep de andere ingrediëntenvoor de vulling erbij en roerbaknog 5 minuten.
Bereiden:
Verwarm de oven op 200°C. Rol één helftvan het deeg uit tot een vierkant of rechthoek.Steek hieruit 6 rondjes van circa10 cm. Leg de deegrondjes in de holtes vanhet muffinblik. Schep de gehaktvullingerop. Rol de rest van het deeg uit en steeker rondjes uit om de vulling te bedekken.Druk de deegnaden op elkaar met een vork.Prik de bovenkant van het deeg hier endaar in. Bestrijk het deeg met melk en zetde vorm 15-20 minuten in het midden vande oven tot de empaná's goudbruin engaar zijn. Serveer ze warm of koud.

voor het deeg:
125 g bloem
60 g koude boter, in stukjes
1 eidooier
2-3 eetl. koud water
melk om te bestrijken

voor de vulling:
2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
250 g rundergehakt
1 tomaat, ontveld en in stukjes
1/2 groene paprika, gehakt
1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
1 eetl. blanke rozijnen
8 groene olijven, zonder pit, gehakt
mespunt gemalen nootmuskaat
zout 
versgemalen peper
muffinvorm met 6 holtes, ingevet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten