Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 16 september 2012

Chinese zoetzure saus

Chinese zoetzure saus

Chinese zoetzure saus
BronAllerhande 9 2012
KeukenChinees
Typesauzen/dressings,vegetarisch,kinderrecepten
Kooktechniekkoken
BevatEnergie 105 kcal- Eiwit 1 g- Vet 4 g- Koolhydraten 17 g (per eenpersoonsportie)
Beoordeel dit recept!1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren(12 stemmen) 

Ingrediënten

  • 3 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el ketchup
  • 2 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 blikje ananasstukjes op siroop (227 g)
  1. Bereiden

    1. Snijd de gember fijn. Verhit de olie in een steelpan. Fruit de gember en knoflook 1 min. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ananasstukjes met siroop toe. 2. Breng de saus aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig. Lekker met gebakken kip, garnalen, varkensvlees of een groenteomelet met rijst of noedels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten