Chinese zoetzure saus
- bijgerecht
- bereiden 10 min
- 4 personen
Bron | Allerhande 9 2012 |
---|---|
Keuken | Chinees |
Type | sauzen/dressings,vegetarisch,kinderrecepten |
Kooktechniek | koken |
Bevat | Energie 105 kcal- Eiwit 1 g- Vet 4 g- Koolhydraten 17 g (per eenpersoonsportie) |
Ingrediënten
- 3 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
- 1 el zonnebloemolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 el ketchup
- 2 el azijn
- 2 el sojasaus
- 1 el maizena
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 blikje ananasstukjes op siroop (227 g)
Bereiden
1. Snijd de gember fijn. Verhit de olie in een steelpan. Fruit de gember en knoflook 1 min. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ananasstukjes met siroop toe. 2. Breng de saus aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig. Lekker met gebakken kip, garnalen, varkensvlees of een groenteomelet met rijst of noedels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten