Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

dinsdag 17 juli 2012

Paddenstoelentaart met spek



6 pers, bereiden 25 min, wachten 45 min

Ingrediƫnten

1 blik supercroissantdeeg (6 plakjes)
3 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1/2 bakje rozemarijn (a 15 g), de naaldjes fijngesneden
2 bakjes paddestoelenmelange (a 200 g), in stukjes
4 eieren
1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)
75 g geitenkaas belegen 48+, geraspt
1 pakje gerookt ontbijtspek, ambachtelijk (150 g)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de springvorm met het deeg, druk de plakjes goed aan elkaar met wat water. Prik er met een vork gaatjes in. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven. 2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Doe de knoflook erbij en bak 2 min. mee. Voeg de rozemarijn en paddenstoelen toe en bak nog 5 min. Laat iets afkoelen. Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel. Verdeel het paddenstoelenmengsel erover. 3. Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en peper en zout naar smaak. Schenk over de paddenstoelen en verdeel het spek erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Bekijk het recept op ah.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten