Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 6 mei 2012

Andijvietaart


Andijvietaart


  • bereiden 20 min, wachten 30 min
  •  

Ingrediënten
6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 450 g, diepvries), ontdooid
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 x 350 g andijvie, (zak 500 gram) in repen
1/2 bakje cashewnoten gezouten (a 170 g), grof gehakt
4 eieren
1 bekertje crème fraîche light (125 g)
150 g jong belegen kaas 50+ (biologisch), geraspt

Materialen
bakpapier

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de deegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat de randen elkaar overlappen en druk ze aan.
2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
Voeg de andijvie in 2-3 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
Schep de noten en peper en zout erdoor.
3. Klop de eieren los met de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout.
4. Schep de andijvie op het deeg. Laat 3 cm van de randen vrij. Vouw het deeg terug tot de groente.
Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Tip

Met vlees? Vervang de noten door 1 duopak hamblokjes (250 g).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten