Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 6 mei 2012

Macadamia-chocoladetaart



Macadamia-chocoladetaart


  • bereiden 45 min, voorbereiden 55 min, wachten 240 min
Ingrediënten
400 g chocolade extra puur 72% (a 100 g), grof gehakt
200 g boter, op kamertemperatuur
200 g witte basterdsuiker
6 eieren, gesplitst
200 g bloem, gezeefd
1 bakje macadamianoten (140 g), grof gehakt
200 ml slagroom (beker 250 ml)

Materialen
bakpapier, 2 springvormen (Ø 20 cm), ingevet

Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Bekleed de bodem van de vormen met bakpapier.
Smelt 200 g chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
Klop met de mixer de boter en basterdsuiker tot de suiker is opgelost.
 Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe.
Doe de gesmolten chocolade erbij.
Spatel de bloem en noten erdoor.
Klop de eiwitten stijf. Spatel luchtig door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in ca. 45 min. Naast elkaar gaar.
Laat 4 uur afkoelen.
 Doe ondertussen de rest van de chocolade in een schaaltje.
 Verwarm de slagroom in een steelpan, schenk bij de chocolade en roer tot een homogene massa (ganache).
Laat afkoelen.
Bestrijk de bovenkant van 1 taart met ganache.
Leg de andere taart erop.
Bestrijk rondom met de rest van de ganache.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten