Ik heb altijd al een tik gehad om lekkere recepten te bewaren. Maar de losse blaadjes werd een beetje te veel. Vandaar dat ik nu dit blog opgezet heb, om zo nog een beetje een overzicht te hebben.
Zodra het recept uitgeprobeerd is, en de moeite waard is om te bewaren, wordt het verplaatst naar mijn andere blog:

zondag 6 mei 2012

Brownies

Brownies


  • bereiden 25 min, voorbereiden 30 min, wachten 180 min
  •  
Ingrediënten
165 g boter
200 g chocolade extra puur 72%, gehakt
4 eieren
1 vanillestokje, alleen het merg
165 g donkerbruine basterdsuiker
2 el bloem
1 el cacaopoeder
1 tl zout
1 bakje pistachenoten (95 g)
200 g kristalsuiker fijn
1 bekertje slagroom (125 ml)

Materialen
bakpapier, bakvorm (20 x 20 cm), ingevet


Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. 
Smelt de boter en chocolade in een pan op laag vuur. 
Neem van het vuur zodra deze gesmolten zijn. 
Klop de eieren en vanille 5 min. met een mixer. 
Voeg al mixend de basterdsuiker toe. Schenk al mixend het chocomengsel erbij. 
Spatel de bloem, cacao en zout erdoor. Schep in de vorm. 
Zet ca. 25 min. in de oven. Laat uit de oven in 3 uur afkoelen. 

2. Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. 
Breng 100 ml water met de kristalsuiker in een steelpan op laag vuur aan de kook. 
Laat karamelliseren tot diepbruin. Voeg de slagroom toe. 
Roer in 8 min. op laag vuur tot een gladde massa. Voeg de noten toe en schenk over de cake. 
Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.

Voor een instructiefilmpje over karamelliseren:
http://www.ah.nl/allerhande/#/video/karamelliseren/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten