- bereiden 25 min, voorbereiden 30 min, wachten 180 min
Ingrediënten
165 g boter
200 g chocolade extra puur 72%, gehakt
4 eieren
1 vanillestokje, alleen het merg
165 g donkerbruine basterdsuiker
2 el bloem
1 el cacaopoeder
1 tl zout
1 bakje pistachenoten (95 g)
200 g kristalsuiker fijn
1 bekertje slagroom (125 ml)
Materialen
bakpapier, bakvorm (20 x 20 cm), ingevet
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de vorm met bakpapier.
Smelt de boter en chocolade in een pan op laag vuur.
Neem van het vuur zodra deze gesmolten zijn.
Klop de eieren en vanille 5 min. met een mixer.
Voeg al mixend de basterdsuiker toe. Schenk al mixend het chocomengsel erbij.
Spatel de bloem, cacao en zout erdoor. Schep in de vorm.
Zet ca. 25 min. in de oven. Laat uit de oven in 3 uur afkoelen.
2. Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter.
Breng 100 ml water met de kristalsuiker in een steelpan op laag vuur aan de kook.
Laat karamelliseren tot diepbruin. Voeg de slagroom toe.
Roer in 8 min. op laag vuur tot een gladde massa. Voeg de noten toe en schenk over de cake.
Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.
Voor een instructiefilmpje over karamelliseren:
http://www.ah.nl/allerhande/#/video/karamelliseren/
Voor een instructiefilmpje over karamelliseren:
http://www.ah.nl/allerhande/#/video/karamelliseren/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten