- bereiden 40 min, wachten 60 min
Ingrediënten
1 bakje romaatjes (250 g)
1 el suiker
6 duozakje olijfolie extra vierge
800 g aardappelen vastkokend, geschild
1 bos groene asperges (500 g)
1 bakje basilicum (15 g)
2 el witte balsamicoazijn
2 pakjes serranoham (a 80 g), in reepjes
3 eieren, hardgekookt
Materialen
ovenschaal ca. 25 x 35 cm
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
Verwijder de kroontjes van de tomaten. Halveer ze en leg ze met de platte kant naar boven in de ovenschaal.
Bestrooi met de suiker en naar smaak met zout. Besprenkel met 2 el olie.
Zet ca. 1 uur in de oven. Laat daarna afkoelen.
2. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm.
Kook ze 5 min. in water met zout. Giet af, spoel koud en doe in een schaal.
Snijd de houtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukjes van 1 cm.
Kook 3 min. in water met zout. Giet af, spoel koud en doe bij de aardappel.
3. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn.
Maak een dressing van 4 el olie, de azijn en het fijngesneden basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
4. Meng de ham en dressing door de aardappel en asperge.
Snijd de eieren in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. Garneer met de blaadjes basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten